Корупцията потопи Венеция под вода, тъй като изгражданият повече от десетилетие инфраструктурен

...
Корупцията потопи Венеция под вода, тъй като изгражданият повече от десетилетие инфраструктурен
Коментари Харесай

Корупцията потопи под вода Венеция

Корупцията потопи Венеция под вода, тъй като изгражданият повече от десетилетие инфраструктурен проект за отбрана на града от приливните вълни все още не е подготвен, заяви електронното издание " Локал ". Реализацията му се бави повече от 15 години заради превишаване на разноските, кавги за рушвети и закъснения. Цената на плана " Мойсей ", който е считан за един от най-големите инженерни планове в света, е към 6 милиарда евро. Той включва построяването на 78 шлюза, които могат да бъдат издигнати при приливни вълни, с цел да защитят лагуната на Венеция. 

Гневните поданици на града остро нападнаха управляващите, че дългоочакваната система все още не е пусната в деяние, макар че работата по нея стартира през 2003 година Първоначално трябваше да бъде пусната през 2014 година, по-късно през 2016 година, а съгласно последните оценки се чака " Мойсей " да бъде завършен в края на 2021 година Компанията - реализатор на оборудването, твърди, че шлюзовете са подготвени 94%. Наскоро изработен тест на част от построената бариерна система обаче сподели, че забележителна част от оборудването към този момент е ръждясало. Възстановяването й пък щяло да отнеме десетилетие и да глътне над 30 млн. евро.

" Нищо не направиха, изоставиха я. Съоръжението не работи и откраднаха 6 милиарда евро. Политиците би трябвало да бъдат хвърлени в пандиза ", е мнението на венецианеца Дино Перцола (62 г.). Политиците също считат, че бариерната система е можела да предотврати унищожителното наводняване, лишило живота на най-малко 2-ма души. И кметът на Венеция Луиджи Брунаро, и шефът на региона Венето Лука Зая са на мнение, че неналичието на бариерите е повода за " апокалиптичната " обстановка в града. Пред италианските медии те намерено декларират, че " половината град е под вода, защото " Моисей " към момента не работи ". Министърът на околната среда Серджо Коста пък обвини климатичните промени и " тропикализацията " за обилните валежи и мощните ветрове.  " Това се случва все по-често в Средиземноморието... Глобалното стопляне ще унищожи нашата планета, в случай че не обърнем незабавно посоката ", написа той във Facebook.

КАРЕ - СТУДОВЕ

Арктически мраз скова огромна част от Съединени американски щати, предадоха осведомителните организации. Над 200 върха за ниски температури са регистрирани от Средния запад през Източното крайбрежие до южни щати. Близо една трета от територията на Съединени американски щати е покрита със сняг. Според метеоролозите захлаждането се дължи на нахлуване на леден въздух от Арктика.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР